Календар

https://calendar.google.com/calendar/render?tab=wc#settings-general_11

неделя, 17 април 2016 г.

Темпура от морски дарове и зеленчуци

Продукти: 
  • 250 г скариди250 г калмари
  • 100 г кромид лук
  • 100 г моркови
  • 100 г картофи
  • 100 г обелени патладжани
  • 150 г гъби
  • 150 г чушки
  • 50 г царевично брашно
  • 4 яйца
  • 70 мл олио
  • 50 мл соев сос
  • 50 мл водка 
Приготвяне:
• Почистените скариди, нарязаните на ивици калмари, моркови, картофи и патладжани и наситненият лук се сваряват на пара.
• Отделно се сваряват две от яйцата, нарязват се на ситно и се прибавят към сместа.
• Тя се залива със соевия сос и водката и се оставя за 1 – 2 часа,за да се мариноват продуктите.
• Останалите две яйца се разбиват и се смесват с царевичното брашно.
• Прибавят се към продуктите, които се разбъркват много добре.
• От получената смес се оформят топчета, които се пържат в силно загрятото олио.
• Гъбите и чушките се нарязват на ивици и се запържват.
• Заливат се със соев сос и се поднасят като гарнитура към панираната темпура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар