Продукти:
- 250 г скариди250 г калмари
- 100 г кромид лук
- 100 г моркови
- 100 г картофи
- 100 г обелени патладжани
- 150 г гъби
- 150 г чушки
- 50 г царевично брашно
- 4 яйца
- 70 мл олио
- 50 мл соев сос
- 50 мл водка
Приготвяне:
• Почистените скариди, нарязаните на ивици калмари, моркови, картофи и патладжани и наситненият лук се сваряват на пара.
• Отделно се сваряват две от яйцата, нарязват се на ситно и се прибавят към сместа.
• Тя се залива със соевия сос и водката и се оставя за 1 – 2 часа,за да се мариноват продуктите.
• Останалите две яйца се разбиват и се смесват с царевичното брашно.
• Прибавят се към продуктите, които се разбъркват много добре.
• От получената смес се оформят топчета, които се пържат в силно загрятото олио.
• Гъбите и чушките се нарязват на ивици и се запържват.
• Заливат се със соев сос и се поднасят като гарнитура към панираната темпура.
• Почистените скариди, нарязаните на ивици калмари, моркови, картофи и патладжани и наситненият лук се сваряват на пара.
• Отделно се сваряват две от яйцата, нарязват се на ситно и се прибавят към сместа.
• Тя се залива със соевия сос и водката и се оставя за 1 – 2 часа,за да се мариноват продуктите.
• Останалите две яйца се разбиват и се смесват с царевичното брашно.
• Прибавят се към продуктите, които се разбъркват много добре.
• От получената смес се оформят топчета, които се пържат в силно загрятото олио.
• Гъбите и чушките се нарязват на ивици и се запържват.
• Заливат се със соев сос и се поднасят като гарнитура към панираната темпура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар