Календар

https://calendar.google.com/calendar/render?tab=wc#settings-general_11

неделя, 17 април 2016 г.

ПАША ПИЛЯФ

Необходими продукти за

  • 2 ч.ч. ориз
  • 2 и 1/2 ч.ч. месен бульон
  • 250 г кайма без тлъстини
  • 2 филии стар хляб
  • 1 глава лук
  • 2-3 с.л. кедрови ядки
  • 2 с.л. масло
  • сол, черен пипер
  • 2 с.л. олио за пържене


Начин на приготвяне
Накисваме измитият ориз в топла вода за 30 минути, след което оставяме да се отцеди добре. В тенджера разтапяме маслото и запържваме кедровите ядки и ориза за 5 минути. Заливаме с врящият бульон, подправяме с черния пипер и сол на вкус и оставяме да се вари на слаб огън докато ориза набъбне. Отстраняваме и изчакваме да попие цялата течност. Към каймата добавяме накиснатите и изстискани филии хляб, настърганата глава лук, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре сместа. Правим малки топчета от каймата с големина на лешник и ги изпържваме. На дъното на купа с подходящ размер поставяме част от изпържените топчета, допълваме с пилаф като притискаме добре и обръщаме върху чинията за сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар